åtta serier jag sett

Nu var det ju längesedan jag bloggade, så här kommer ett inlägg om serier jag har sett och lite smått rekommenderar:
 
Love
Handlar om Mickey och Gus, som på ett ganska långsamt sätt hittar varandra och försöker klura ut sina känslor. Första säsongen var bra, men andra var bättre, då det hände lite mer. Men så är väl livet, ibland tar det fart och ibland är det jobbigt och man stampar mest på samma ställe. Rekommenderar ändå båda säsongerna.
 
Girlboss
Sophia förlorar sitt jobb och allting är lite kämpigt, tills det att hon börjar sälja omgjorda vintage-kläder på Ebay, och därifrån utvecklar sig sedan serien. Tycker om serien för huvudpersonens rapp- och tuffhet, att den är färgstark och dess toppar och dalar. Den går framåt, samtidigt som man ibland måste stanna upp och pusta lite då den kan bli sådär jobbigt som det ibland blir. En riktigt bra serie, där jag slukade avsnitten på ganska kort tid.

Fargo
Första och andra säsongen utspelar sig under olika tider, men är minst lika spännande, läskiga och invecklade. Människor mördar, dör och jagas från olika håll och de har en spänning som kan stiga en över huvudet. Tyvärr tar det(än så länge) stopp där, då vi har sett ca fem avsnitt av tredje och det känns som att ingenting har hänt jämfört med de två tidigare säsongerna. Jag och Nils-Anders var väldigt spända efter en inte superlång väntan, men efter det senast sedda avsnittet satt vi och letade efter recensioner som skulle bekräfta vår besvikelse. Alla verkade dock hylla den tredje säsongen, men vi ugh:ar varje gång vi ser den i vårt Netflix-flöde. 
Jag rekomenderar därför första och andra säsongen starkt och lämnar den tredje till senare, då vi eventuellt har sett klart den. 
 
Sense8
Handlar om åtta personer som på något slags vis är ihopkopplade med varandra, då de är sensates. Alltså, de hör de andras röster i huvudet och kan även "besöka" varandra trots olika världsdelar. Samtidigt finns Whisper och BPO, en orgination som är ute efter alla som är en sensate(av någon oklar anledning) och därmed måste de överleva och klara sig mot dem, genom att alltid hjälpa varandra. 
Första säsongen är allmänt förvirrande, medan i andra drar det igång ordentligt och det blir riktigt spännande. Tråkigt dock(ibland, inte i alla serier) att serier vars avsnitt ofta är femtio minuter ofta har tråkiga transportsträckor och utdragna scener som drar ner på tempot. Denna serie har några sådana ögonblick, men håller rätt så bra kvalité hela tiden. Dock att Netflix stänger ner denna serie då det äntligen började hända något. Rekomenderar alltså andra säsongen, men första behövs också ses för lite bakgrund.
 
Riverdale
Detta high school- och morddrama hade jag läst om någonstans och började sedan titta på't med känslan "varför inte?". En ung man försvinner efter en båtur på floden med sin tvillingsyster. En vecka senare flyter han i land med ett skotthål i huvudet. Dramat och misstänksamhet om hur det gick till varvas med lite vanligt high school drama. En ganska lättsam serie, men med ändå en del spänning och väntan på vad som ska hända härnäst! Se den om ni gillar genren.
 
Please like me
Vet inte riktigt hur jag ska beskriva handlingen, utan att det låter flummigt. Så säger såhär: denna serie är humoristisk, ärlig, rapp, sorglig och så himla himla bra. Har gråtit så mycket till den, samtidigt som det är en av mina bästa. SE DEN
 
13 Reasons Why
Hannah Baker tar sjävmord och lämnar efter sig 13 kassettband. Varje avsnitt handlar då om någon och dess handlingar som då leder fram till detta självmord. Man får följa Clay(till vänster) som också får dessa band samt följa med tillbaka på varje band.
Tycker denna serie var såklart hemsk och väldigt sorglig, men samtidigt väldigt sevärd. Så se den om du orkar med lite tyngre grejer.
 
Chewing gum
Okey, Tracey är 20-ish eller så, jobbar i en liten sketen affär och har aldrig haft sex då hennes religiösa pojkvän vill vänta tills de är gifta. Men de gör slut och hon träffar istället Connor som gillar henne för den hon är(tack Netflix-info). Det bästa i hela serien är den knäppa humoren och Traceys rappa dialog och knasiga handligar. Skrattade så mycket i varje avsnitt. Se den, se den, se den!
 
Tschüss!
bilderna kommer härifrån
Film, musik, videos | serier | | Kommentera |
Upp