Dag ett i Lissabon

Började resan med att ta cirka femtio bilder på flygplansutsikten och på Nils-Anders färgkombinationer i solsken. 
På flygplatsen blev vi upphämtade av Nils-Anders kompis Luca, som studerar i Lissabon, och därför var en braig anledning att åka dit för. 
Vi hade i alla fall gjort vår klassiska grej som vi gör när vi reser - äter alldels för lite. Denna gång för att mat på flygplatser oftast är relativt dyr, vi hade inte så mycket tid i Frankfurt pga försenat flyg redan från Berlin och vi hade inte beställt vegetarisk mat på flyget till Lissabon. Så där och då på flyget fick vi nöja oss med något sketet litet bröd med smör. 
Men, framme i Lissabon och på bilden ovan tryckte vi oss vad ni kanske kan se att det står på skylten, nämligen Hamburguês, pommes frites och en cerveja var. Mmmm det satt fint då. 
Med dessa hus framför näsorna på oss. Jag älskar alla fina byggnader i Berlin, men de i Lissabon inger som en annan känsla. Mer mönster, lite slitnare och värmen gör något med de lissabonska husen som får den del i mitt hjärta som uppskattar fin arkitektur att skutta.
Efter mat promenerade vi uppåt. Klättrade(ja nästan så branta är de) uppför trapporna till en Miradouro, en utkiksplats, med värkande lungor. Tittade på staden som bredde ut sig. Njöt av den 28-gradiga värmen.
Här är Luca och Nils-Anders framför staden. Svårt dock att fota i motljus osv
Lissabon är så himla snirkligt och upp och ner går det. Till exempel för att ta sig till slottet som ligger på den trädbeklädda kullen rakt fram, kan man inte gå rätt och slätt rakt fram. Lättast är typ att ta sig ända ner till högra hörnet av bilden och därifrån gå på smala trottoarer uppför branta backar till slottet. Men sen visar det sig att det kostar 8,50 euro att gå in och då beger man sig istället mot vattnet för att chilla och titta på människor och sola ansiktet. 
Såg solen magnifikt gå ner.
Sen promenerade vi till en restaurang och delade på vin, ost och bröd samt pommes. Och sen var vi supertrötta då vi sovit för få timmar och gick och la oss. Slut på första dagen!
Resor | Lissabon, Miradouro | | En kommentar |
Upp