Allt från Gbg

Vi färdades neråt genom landet och kom, efter en härlig försening som präglat sommaren, fram till ett varmt Göteborg och en Ebba! Vi åt mexikanskt och drack öl på ett berg och sedan lite mera på Dansken.
Dagen därpå. Promenad genom slottsskogen, stanna och kolla på ankunge som irrade omkring. Vi tog oss till Botaniska trädgården, där jag varit en gång tidigare med pappa. 
Inne i djungeln varmt och fuktigt och orange kakaobönor och rosa, avlånga blommor och inne bland kaktusarna varmt och torrt och fina matchande färger. 
Och så vår utanför och rhododren, nej rodododrendon, NEJ massa rododendron utanför. Vid entrén var pensérna eller violerna formade som en val, för ett sådant var ju på ingång och vi inhandlade en affisch i butiken, en kejsarkrona.
Museum och posing med Karin Boye. Hem och vila, laga middag, kolla in Ebbas fina lägenhet.
Ölprovning med massa spännande smaker OCH KANSKE DEN BÄSTA BILDEN PÅ MIG, VA!
Vidare på en spelning. Bra band, men kommer inte ihåg vilka som spelade och kanske en, två öl till...
Vi köpte nybakat bröd och åt i solskenet och drog sen längst ut på en spårvagnslinje till havet. 
Låg och läste i lä, men även lite blåst. Kallt i vattnet, tyvärr inget dopp. Segelbåtar, varma klippor och matsäck.
Mycket innovativ och fin sushi till middag, medan Ebba jobbade lite.
Jag och Nils-Anders drack öl på stället inuti Folkets bio, var imponerade över hur fin byggnaden var. 
Klättrade uppför trappor och backar till utsikt över Göteborg och människor som picknickade.
Kanske lite mer öl på två ställen "alla säger att de inte ser på eurovision, men sen när det är slut är gatorna fulla!". Något mer och kortspel på Dansken och oj där är en från Pale Honey och oj nu går Nils-Anders fram och hälsar. 
Fuktig avresedag och vi lär Ebba Scupa och spelar innan tåget går. Äter vegokorv med femtioelva sorters senap och kramar hejdå för denna gång! <3
B  uss.
Fastnar i solkurva och blir EXTREMT EXTREMT försenad till Stockholm, så försenad att vi missar 18.00-nattåget och får trängas ihop i en extra vagn påsatt på tåget tillsammans med ett fotbollslag och massa andra trötta människor. Kl 23 eller 00.00 lämnar vi Centralstationen. 
Bilderna på solnedgången är från Södertälje syd-bron och då var vi glada att snart vara framme i Stockholm, även fast det var åtminstone 13 timmar tågresa kvar till Luleå.
Allt, Resor | | Kommentera |
Upp