3 mycket bra filmer

Hej. Long time no see. Livet rullar på, ibland faller snön och ibland skiner solen. Jobbar litegrann, mest på helgerna får jag ihop några timmar och annars får jag nästan ingeting gjort. Tränar och spelar en del matcher, åker skidor och fikar med kompisar. 
Men! Däremot har jag sett några riktigt bra(och mindre bra) filmer på sistone. Här kommer tre av dem:
 
 
Först ut är Sameblod. Den handlar om Elle Marja som går på samisk internatskola och måste prata svenska där. Efter att ha blivit utsatt för rasbiologiska undersökningar bestämmer hon sig för att lämna allt och bli svensk. Men det är svårt.
En himla bra, lite sorglig och viktig film. Den gav en konkret och mycket viktig inblick i vad som faktiskt har skett(och som sker än idag) och vad samerna blev utsatta för. Se den!
 
The killing of a sacred deer var bra, men riktigt otäck. Nästan så att jag inte vill rekomendera den allt för mycket. Trailern är VÄLDIGT bra(vilket kommentarerna på den också säger) och den rätta obehagskänslan finns verkligen där. Jag tänker inte berätta vad den handlar om, utan säger bara; titta på trailern, se filmen(den har nog dock slutat gå på bio), andas. 
 
Avslutar med The death of Stalin, som handlar om just det som titeln skvallrar om och vad som skedde sen. Vem som ska ta över, maktspel, försiktighet över att inte bli avlyssnad eller dödad, och mycket gå-bakom-ryggen-på-varandra. Men det är en komedi och en väldigt, väldigt rolig sådan. Den är väl sevärd!
Allt, Film, musik, videos | | Kommentera |
Upp